Последиците от ураганните ветрове

10:57, 04 фев 18 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчерашният ураганен вятър остави без покрив жилищен блок в най-пострадалия район в страната – Враца, където поривите на вятъра достигнаха 115 км/ч. Жилищната сграда е шестетажна и двата най-пострадали апартамента са останали без покрив, след като вятърът го е вдигнал, разполовил и запратил върху съседни сгради. Допълнително щети и затруднения е нанесъл завалелият впоследствие дъжд. Собствениците на най-пострадалите апартаменти споделиха пред bTV, че нанесените щети са огромни. „Стените са подгизнали, отвят е покривът, окаченият таван, дори лампите“, каза Нина Петрова, собственичка на едно от жилищата пред репортери на bTV.

Ветровете са повредили главен топлопровод в столицата. Кварталите "Гео Милев", "Яворов" и "Редута" са без парно и топла вода от събота вечер. Екипи на Топлофикация-София работят по отстраняването му.

Силният вятър предизвика проблеми и на Летище София. Самолет на нискотарифната авиокомпания „Райънеър“ не се приземи на пистата заради лошите метеорологични условия. Полетът е бил от Лондон до София. Излетял е от британската столица в събота в 16:50 часа местно време и е трябвало да кацне в 22 часа българско време. След два опита да кацне, самолетът се е пренасочил към Букурещ, а пътниците ще бъдат превозени към София с автобуси.
В момента на Летище София обстановката е нормална и самолетите кацат и излизат безпрепятствено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама