Жители на Брегово настояват да спре преминаването на цистерни с киселини

10:05, 22 фев 18 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Брегово настояват да спре прекарването на опасни товари през града. През граничния пункт със Сърбия, който е в самото населено място, от две години преминават цистерни с киселина, превозвана за рудник в съседната държава. В Брегово се опасяват от инциденти, съобщава БНТ.

Над 700 души в Брегово са подкрепили подписката за забрана на превозването на опасни товари през града. Притесненията им са заради честите курсове на цистерните с киселина.

"Около 20 курса на денонощие преминават цистерните и през нощта, и в почивни дни, и през деня, по всяко време.... Тука има училище, има детски площадки, където минават тези цистерни, което е опасно", заяви Цветана Георгиева от Инициативен комитет за забрава на превозването на опасни товари.

Опасения има и защото трафикът към граничния пункт минава през центъра на града.

Подписката с искане за забраната са изпратени до Министерствата на транспорта и на регионалното развитие, както и на омбудсмана. От пътната агенция съобщиха, че ще инициират междуведомствена работна група, която да анализира ситуацията и да намери законосъобразно решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама