Визита на еврокомисар Витянис Андрюкайтис в София

08:40, 08 мар 18 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис ще бъде на посещение в София днес. Той ще се срещне с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. 

Комисар Андрюкайтис ще участва в международна среща за ролята на дивеча в контекста на управлението на здравето на животните, организирана от Програмата за техническа помощ и обмен на информация техническа помощ (TAIEX) на Европейската комисия и Българското председателство на Съвета на ЕС.

Комисарят ще проведе среща и с координаторите на Европейските референтни мрежи. Предвидено е посещение в Клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Александровска", където функционира Експертен център по генетични неврологични и метаболитни заболявания - член на Европейската референтна мрежа по метаболитни заболявания (MetabERN), финансирани от Европейската комисия.

Витянис Андрюкайтис ще проведе също публичен дебат на тема "Вкусно или здравословно? Качеството на храните в Европейския съюз". В дискусията ще се включи и
председателят на Парламентарната комисия по земеделието и храните Десислава Танева, а гостите ще могат да задават въпросите си на място в залата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама