Отложиха над 2600 полета в САЩ заради зимна буря

09:00, 08 мар 18 / Свят 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втора зимна буря в рамките на по-малко от седмица удари североизточната част на САЩ в сряда, предизвиквайки отмяната на повече от 2600 полета. Сериозно нарушен e и останалия транспорт, десетки хиляди са без електричество, като електроснабдяването на много все още не е възстановено след предишната буря от миналата седмица. Затворени са училища.

Около 1900 полета от международното летище „Джон Кенеди“ в Ню Йорк са отменени, което представлява над 40% от общия им брой. Други 650 са засегнати на летище „Нюмарк“, и още над 600 - от „Ла Гуардия“, също в Ню Йорк. Засегнати са и летищата в Бостън и Филаделфия, където около 20% от общия брой полети са отменени или забавени.

В Ню Йорк, според Националната метеорологична служба на САЩ, се очакват между 20 и 33 сантиметра сняг, и още поне толкова в някои райони в щата Ню Йорк. Властите предупреждават за "обилни снеговалежи, наводнения на крайбрежието и силен вятър". Такива са прогнозите и за Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът. В комбинация със силните пориви на вятъра се очаква това да затрудни изключително много придвижването. В Ню Йорк са мобилизирани 2400 работници и 700 камиона, които обработват улиците срещу заледяване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама