Дянков, Прокопиев и Трайков се изправят пред съда

08:00, 08 мар 18 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Симеон Дянков, Иво Прокопиев и Трайчо Трайков се изправят пред съда. Тримата са обвинени в безстопанственост в особено големи размери заради продажбата на миноритарния дял на електроразпределителното дружество EVN.

Делото срещу тях е първото от т.нар. дела за корупция, които вече ще се гледат единствено в Специализирания съд. След фаластарт през януари днес се очаква процесът да започне.

Тримата, заедно с още трима мениджъри от консултантската фирма „Булброкърс” са подсъдими за приватизацията на държавния дял, възлизащна 33% от нергоразпределителното дружество ЕВН. Предишното разпоредително заседание бе отложено, защото двама от „Булброкърс“ не успели да организират защитата си, а третият получил обвинителния си акт със закъснение. Тогава отсъстваше и адвокат Даниела Доковска, защитничка на Прокопиев, която бе заминала за САЩ.

Дянков ще отговаря за това, че с приватизацията била облагодетелствана фирмата „Булброкърс” с над 1,2 млн. лв. Според прокуратурата Прокопиев подбудил финасовия министър, защото самият той има дялове в дружеството. Трайков пък е отговорен като министър на енергетиката за умишлена безстопанственост, довела до над 20 млн. лв. щети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама