Нови кукли Барби за Осми март

13:20, 08 мар 18 / Любопитно 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската компания "Мател" представи 17 нови кукли Барби, чиито прототипи са вдъхновяващи жени от миналото и настоящето.

Сред тях са мексиканската художничка Фрида Кало и авиаторката Амелия Ерхарт.

"В навечерието на Международния ден на жената, Барби отдава почит на 18 исторически и съвременни модели за подражание от цял свят", заявиха от "Мател", Тези кукли са придружени от образователна информация за приноса на всяка жена.

Колекцията "Вдъхновяващи жени" се състои от три кукли Барби - освен Кало и Ерхарт, в нея е кукла на американската математична Катрин Джонсън, успяла да преодолее расовите и полови бариери и да работи за НАСА. Тя вдъхнови филма "Скрити числа".

Колекцията "Широу", посветена на съвременните жени, които са пример за момиченцата, е по-голяма. Тя се състои от 14 кукли на спортистки, като американката Клоуи Ким, която спечели олимпийски медал по сноуборд на 17 години. Има също актриса, балерина, режисьорка. Режисьорката е създателката на филма "Жената чудо" Пати Дженкинс.

В серията са включени също германската модна дизайнерка Лейла Пидайеш, полската пътешественичка и журналистка Мартина Войчеховска, китайската актриса Гуан Сяотун, китайската балерина Юан Юан Тан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама