Италия отбелязва Осми март с масови транспортни стачки

11:10, 08 мар 18 / Свят 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големите италиански профсъюзи обявиха, че организират национални стачки по повод Международния ден на жената. Синдикатът Usb обяви, че стачката ще е 24-часова, защото борбата с всяка форма на дискриминация и насилие над жените е голяма част от общата борба на организацията, предаде БГНЕС.

В сектора на железопътните превози стачката започна в полунощ в четвъртък и ще продължи до 21 ч. Националната компания Trenitalia увери, че високоскоростните влакове Frecce ще се движат по разписание, но движението на останалите влакове може да бъде засегнато. Гарантирано е обаче движението им в отрязъците от 6 до 9 ч. и от 18 до 21 ч., за да може хората да отидат и да се върнат от работа. 

Железопътната компания Italo увери, че на 8 март ще се движат 35 от общо 70 влака.

При авиопревозвачите стачката ще е от 13 до 17 ч. Най-голямата авиокомпания в страната Alitalia предупреди пътниците, че в четвъртък може да настъпят „някои промени” в разписанието на полетите. Редица вътрешни и международни полети ще бъдат отменени.

Заради стачката Alitalia въвежда извънреден план, който позволява повторна резервация на билети за първите възможни полети след възобновяването на обичайното разписание. Предвижда се, че ¾ от пътниците ще могат на продължат пътя си същия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама