Моника Станишева: Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина

15:33, 08 мар 18 / Политика 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Моника Станишева опроверга информациите по медиите, че нейна компания е поела връзките с обществеността на "Инерком".

"Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение", пише Станишева в съобщение до медиите.

"Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ. Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина", заявява още тя.

Всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл, отбелязва Станишева. 

"Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация", коментира още тя.

По-рано от БСП отрекоха да са свързани с дейността на купувача на ЧЕЗ - "Инерком". "БСП не носи отговорност за ничии бизнес дела", заявиха от "Позитано" в  лаконична позиция, разпространена до медиите.

Поводът е прочетена декларация по-рано през деня в парламента на депутата на ГЕРБ Спас Гърневски. В нея се казва, че съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев - Моника Станишева е свързана с дейността на купувача на ЧЕЗ - "Инерком", собственост на Гинка Върбакова.

След като вчера бе разпространено прессъобщение от "Инерком" до медиите, се появиха твърдения, че кризисният ПР на българската компания се води от фирмата на Моника Станишева.

"Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция - не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ", се посочва в позицията на БСП.

Интерес кой се грижи за връзките с обществеността на Гинка Върбакова предизвика нейното изказване по време на съвместното заседание на Комисията по енергетика и на комисията за контрол над службите в парламента. Тогава Върбакова запита: "Как може млада дама на 28 години от село Крушовица да си купи Техноимпекс?".

Дори дългогодишни политолози от десния политически спектър признаха, че не са знаели колко годишна е била Корнелия Нинова - настоящ лидер на БСП, когато участва в приватизацията на това дружество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама