24 екипа запълват дупките по столичните улици

16:28, 08 мар 18 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

24 строителни екипи извършват текущи ремонти на територията на София. Аварийни ремонти на пътната настилка се извършва от днес на улици в районите: "Подуяне", "Илинден", "Възраждане", "Връбница", "Люлин", "Надежда", "Изгрев", "Младост", "Панчарево", "Красно село" и "Красна поляна".

Извършват се текущи ремонти на участъци по булевардите "Васил Левски", "Климент Охридски", "Опълченска", "Ломско шосе", "Васил Петлешков", "Резбарска", "Градинарски", "Владайска река", "Тодор Александров", "Цар Симеон", "Вашингтон", "Христо Ботев", "Адам Мицкевич", "Сливница", "Рожен", "Самоков", "Димитър Моллов", "Стоян Чумаков", "Атанас Москов", както и на улици в селата Лозен и Казичане.

При подходящи метеорологични условия дейностите ще продължат и утре. Работата на екипите се контролира от дирекция "Транспортна инфраструктура" и от кметовете на райони.

С повишението на температурите започна и миенето на транспортната инфраструктура в София. Извършва се миене на булеварди и улици, на които предварително е направено метене и ринене на регули, както и почистване на дъждоприемни шахти.

Миене се извършва в район „Младост“ на ул.“Филип Аврамов“, в „Илинден“ на ул.“Габрово“, в „Надежда“ – ул.“Бели Дунав“, в „Сердика“ – ул.„Каменоделска“.

Екипите на фирмите, ангажирани с дейността ще продължат работа и през следващите дни при подходящи метеорологични условия. 

Това е превантивна мярка и е важна за подобряване на атмосферния въздух. Предвижда се дейностите да се извършват предимно през нощта, за да не се пречи на трафика, каза Стефка Енчева, началник сектор в Столичен инспекторат.

Ще се почистват трасетата, по които се движи градския транспорт, както и основни улици в кварталите и вътрешно-квартални улици. Ще се мие с маркуч и на дюзи.

Същевременно започна и извършването на оборки на зелени площи в кварталите, което допринася за чистотата на градската среда.

Дейностите се извършват по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и се контролират от екипи на Столичния инспекторат и кметовете на райони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама