И Салма Хайек възмутена от куклата Барби Фрида Кало

10:55, 13 мар 18 / Любопитно 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актрисата Салма Хайек разкритикува американската компания "Мател" за създаването на Барби с образа на Фрида Кало, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА.
 
51-годишната звезда от киното, която изигра Фрида във филм през 2002 г., взе страна в спора, след представянето на серия от кукли, посветени на знаменитости, наречена "Вдъхновяващи жени".

В Инстаграм Салма публикува снимка на куклата и написа: "
Фрида Кало никога не се е опитвала да бъде или да прилича на някого. Тя се радва на своята уникалност. Как може да я превърнат в Барби?".
 
И други взеха участие в разразилия се скандал. Критици се оплакаха, че куклата няма сключените вежди на Кало и роклята й не е в стила на Фрида.
 
Куклата Барби предизвика търговски спор между членове на семейството на художничката и американска компания, която твърди, че притежава правата върху образа й.

Пра-племенничката на Фрида Кало Мара Ромео оспори правото на калифорнийското дружество да продава куклата и заплаши да предприеме правни действия. Тя подчерта, че не става дума само за правата върху образа.

"Искаше ми се куклата да прилича повече на Фрида. Каква е тази кукла със светли очи. Тя трябваше да показва всичко, което въплъщава моята леля: нейната сила", каза Мара Ромео.
 
Корпорацията "Фрида Кало", базирана в Маями, обаче твърди, че притежава правата върху образа. "Компанията "Мател" работеше по куклата в тясно сътрудничество с корпорацията "Фрида Кало", която притежава всички права, свързани с името и идентичността на Фрида Кало", увери корпорацията в комюнике.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама