"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна

11:05, 15 мар 18 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Решението за ЧЕЗ в голяма степен е в ръцете на чешката страна", обясни председателят на борда на директорите на "Инерком" Милена Стоева.

Екипът на Гинка Върбакова е на форум за неправителствените организации в енергетиката, в който участва и вицепрезидентът на Европейската комисия, отговорен за енергийния съюз Марош Шевчович.

След преговорите в Прага от дружеството продължават да работят по финансирането на сделката, за което, по неофициална информация, са необходими 320 милиона евро.

Финансовият консултант на "Инерком" Веселин Захариев обясни, че още се уточнява какъв дял във финансирането ще е собствен капитал и какъв ще е под формата на заеми.

Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ”, стана ясно от обясненията на Стоева.

Инерком” като дружество нямало право да е участва в арбитражбото дело, което ЧЕЗ Груп води срещу България, но Сторева не коментира дали ще съдействат с документи по делото, ако се наложи.

В сряда Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) беше уведомена официално за сделката между "Инерком" и "ЧЕЗ Груп". От компанията обясниха, че процедурата пред КЗК стандартно е 25 работни дни, но може да бъде удължена до три месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама