Първият умен хотел KviHotel отвори врати

09:20, 22 мар 18 / Любопитно 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Internet of things вече не е патент само за модерния дом на любителите на технологиите. Благодарение на специално разработено приложение TMRW Hotels, в унгарската столица Будапеща отвори врати първият хотел, в който управляваме почти всичко благодарение на смартфона си- четиризвездният KviHotel.

Необходимо е само да инсталираме приложението. В целия  40-стаен хотел има високоскоростна Wi-Fi връзка, достъпна за гостите. Без да е необходимо да разговаряме с хора от персонала, може да се регистрираме и да напуснем, да получим виртуален ключ за стаята си и да я отворим.

 

Благодарение на Bluetooth технологията си отваряме главния вход на хотела по всяко време на денонощието, ако имаме направена резервация. Преди или след като се настаним в стаята, имаме възможност да контролираме температурата на въздуха в нея.

Може да заявим и допълнително почистване или пък нежелание да бъдем притеснявани. Плащането на престоя и поръчването на такси също става лесно чрез приложението. Ако имаме нужда от съдействие, на кръгъл час може да се свържем с отдел Обслужване на клиенти.

Дотук всичко звучи прекрасно. Но обстановката в този технологичен хотел е леко зловеща – защото в него, освен непознати и постоянно сменящи се гости, човек рядко ще попадне на някой от персонала. А и отново имаме нагледен пример как технологиите изместват работната ръка, пише Hotel Management.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама