Саморазправата на пътя е вече част от ежедневието ни

10:50, 28 мар 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През последните дни отново станахме свидетели на агресия и саморазправа на пътя, а в различни затворени групи в социалната мрежа Facebook, ежедневно се споделят кадри със забранени и непристойни действия на шофьорите из различни региони на България.

Преди дни актьорът Александър Сано сподели видеоклип в социалните мрежи, в който се обръща към неизвестен човек, изкривил чистачките му и се смята, че основанието му е, защото Сано, известен с ролята си на „Косъма“ от култовия български сериал „Под прикритие“, е паркирал на тротоар в близост до блока, в който живее.

Преди дни гневен шофьор извади стик за голф при саморазправа на пътя в София, която бе заснета от граждани и бе разпространен бързо в социалните мрежи. Инцидентът възниква на столичните булеварди „Черни връх“ и „Арсеналски“, но от кадрите не става ясно каква е причината за свадата.

„Слизаш, риташ, трошиш, заминаваш си“
Това се случва на 16.03, когато на натоварен столичен булевард, посред бял ден, възниква поредната проява на агресия на пътя. Хулиганската проява е заснета, а случката представлява как жертвата на нарушение слиза от автомобила си и счупва страничното огледало с ритник на човек, който е притеснил засегнатия шофьор.
Участникът е Даниел Стоянов, който призна, че е бил засечен и избутан в насрещното платно. Това го прави в изявление по телефона с репортер на bTV.
Негов адвокат е Емануил Йорданов – бивш вътрешен министър.
Александър Сано и именно Йорданов гостуваха днес по-рано в предаването „Тази сутрин“, излъвано по bTV. Емануил Йорданов отново е в ролята на адвокат и неговият коментар включва това, че рано или късно всичко излиза наяве – виновникът се открива, но много често материалите биват манипулирани от медиите или хората, които са жертви на уличното правосъдие.

Из социалните мрежи темата се превърна в ежедневна дискусия за пътната инфраструктура в София. Коментарите са от „А“ до „Я“ - положителни и негативни, защитителни и обвинителни, адекватни и неадекватни...  

Животът в София стана прекалено динамичен, столицата се пренасели, а изградените пътища, жилищни комплекси и съответните им паркоместа, които са строени в началото на новото хилядолетие, вече се „задушават“ и „изнемогват“. Не са предвидени за един мини мегаполис, каквато стана столицата в последните години.

Предприемат се действия – строят се пътища, буферни паркинзи, разширява се обхвата на метрото, строят се комплекси със собствени паркоместа, предприемат се мерки за чистотата на въздуха, засаждат се дръвчета, но истината е, че европейзирането на София изглежда като един грешно подреден пъзел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама