Отварят офертите за големите улични ремонти в Пловдив

12:30, 28 мар 18 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна процедурата по отваряне и разглеждане на офертите за реконструкцията и облагородяването на централната градска част на Пловдив. В надпреварата участват 14 компании от Пловдив и страната. 

Поръчката е разделена на три обособени позиции, като всеки от кандидатите може да участва само за една. 

Цялата поръчка  включва ремонт и социализиране на пространството между булевардите „Марица – юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”. С парите ще бъде благоустроен южният бряг на река Марица. 

Предвидена е и реконструкция на бул. "Марица-юг" в частта му от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", озеленяване на площад "Света Петка", ремонт на тротоарите по бул. "Шести септември"- от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", ремонт на десетки улици, изграждане на детски и спортни площадки и енергоспестяващо улично осветление. 

Председателят на комисията инж. Йордан Калев съобщи, че до 6 месеца, какъвто е законовият срок, ще станат ясни победителите в надпреварата и ако няма обжалване, ще започне изпълнението по проектите.

Припомням, че обществените поръчки бяха блокирани за няколко месеца от Анка Ангелова от гр. Антоново, но Върховният административен съд отхвърли жалбите й.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама