В пловдивското село Динк негодуват от строеж на цех за ковчези

15:30, 28 мар 18 25 1126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на село Динк, община Марица, тази вечер се събират на общоселско събрание в читалището. Поканата е от кмета Йосиф Асенов. 

Очаква се те да изразят своите притеснения и недоволство от построяването в селото на цех за ковчези. Той е по идея на инвеститора, който се отказа от строежа на инсинератор в Куклен, съобщи БНР.

На събранието е поканен и Димитър Иванов, кмет на община Марица. 

Хората в писмо отбелязват, че според тях въпросите са няколко:
 – защо кметът на Динк не знае какво се случва, когато преди дни заедно с инвеститора е потърсил среща със собственика на бившия цех за ракия?
 – защо инвеститорът буквално предприема стъпки за строеж, без никой да е разбрал или видял инвестиционно намерение за терена, граничещ буквално с кварталните къщи?
 – кой ще гарантира на жителите на Динк, че по „случайно“ стечение на обстоятелствата същото няма да прерасне в намерение за инсинератор, на принципа в Куклен (все пак става въпрос за един и същ инвеститор)?

От своя страна инвеститорът Петко Божков заяви, че няма да строи на мястото нито цех, нито крематориум. Не отговаря на истината теражираната теза за строеж, нищо вярно няма, единственото вярно е, че преди 20 дни купихме една полупорутена сграда, боядисахме само покрива, обясни собственикът на фирмата "Фундамент" ООД.

Закупихме сградата, но на този етап не е ясно какво точно ще бъде предназначението, обсъждаме пет-шест идеи, каза Божков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама