Столичният бизнесмен Венцислав Младенов убит с невиждана жестокост

12:05, 28 мар 18 25 1724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В продължение на шест дни трупът на убития столичен бизнесмен Венцислав Младенов е останал във водите на река Чепеларска. Тялото му е било извадено в понеделник вечерта в района на реката над родопското село Косово. Тези подробности бяха обявени на извънреден брифинг в пловдивската Окръжна прокуратура. 

Венцислав Младенов е бил в съдружие с убийците си Севдалин Буюклиев, на 47 години и Марин Буюклиев, на 26 години. Тримата са държали заедно заведение в центъра на село Нареченски бани. 

На 21-ви март Младенов е отишъл в ресторанта и оттогава близките му са загубили всякаква комуникация с него. Мобилният му телефон е бил изключен. След като не успяват да го открият, роднините търсят съдействие от 9-то РУП в София.

Разследването започва пловдивската полиция съвместно с Главна дирекция "Полиция". Още в началото криминалистите се насочват към съдружниците на убития - Севдалин и Марин Буюклиеви.

"В следобедните часове на 21-ви март е възникнал скандал за пари в заведението в село Нареченски бани, стопанисвано от тримата. Кавгата е била между Севдалин Буюклиев и Венцислав Младенов. Между тях е започнал ръкопашен бой, към който се присъединява и синът", разказа окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. По думите му Венцислав Младенов е бил повален на земята от двамата си съдружници с удари. Той е бил почти в безпомощно състояние, но е давал признаци на живот, когато Буюклиеви са го изтеглили в съседно помещение. Там единият му е държал краката, докато другият му е нанасял удари с твърд предмет в тилната част на главата. На Младенов са били причинени 3 тежки черепно-мозъчни травми, от които е издъхнал. 

"За да заличат следите, главата на жертвата първо е била увита с найлонова торба, завързана с въже на шията. След това убийците са увили тялото в завеса от заведението, а накрая са използвали и найлон", разказа Румен Попов. Трупът е бил пъхнат в пластмасов бидон, към който е бил привързан с въже метален капак от шахта. След това бащата и синът са натоварили бидона с трупа в кола и са го хвърлили в река Чепеларска над село Косово.

Убийството е разкрито, след като близките на Младенов са отишли на място в заведението му в село Нареченски бани. В стопанска постройка до ресторанта те открили захвърлена камера, която първоначално е била в заведението, но след това е била свалена от убийците. Роднините са я занесли в София, където експерт успял да отвори записа, тъй като камерата е била със специален код.

Наблюдаващият прокурор по делото заяви, че към момента на Севдалин Буюклиев и сина му Марин са повдигнати обвинения за умишлено убийство. Предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама