Наградиха собственик на куче от Пловдив за регистрацията му

18:10, 28 мар 18 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на пловдивския район „Тракия“ Костадин Димитров връчи предметни награди на Иванка Панчева, регистрирала домашния си любимец Алиса, порода кокер шпаньол. Електронната система за административна регистрация на домашни кучета е генерирала печелившия №7700, част от кампанията на Община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда“, която има за цел да стимулира активността на собствениците на кучета надлежно да декларират притежаването им. 

До среда на месец декември в рамките на кампанията предстои да бъдат раздадени още подаръци за домашния любимец - разнообразни аксесоари и груминг услуги.

До средата на декември е срокът и на кампанията за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив. В нея могат да се включат собственици на идентифицирани/чипирани домашни кучета с извършена административна регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти. 

Желаещите да се възползват от условията по кампанията, могат да получат „талон за отстъпка” от Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците” или в съответната районна администрация по местоживеене. За женските кучета и котки отстъпката е 35 лева, а за мъжките – 20 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет. 

Кампанията се провежда със съдействието на ветеринарни кабинета в Пловдив. Информираме собствениците на домашни кучета, че декларирането на домашно куче в общината е задължително според националното ни законодателство. Административната регистрация на всяко домашно куче се извършва в района по местоживеене срещу представяне на документ за самоличност на собственика и редовно заверен ветеринарномедицински паспорт с отразени в него идентификация /маркировка/ на животното и задължителните ветеринарномедицински манипулации за периода.

Общият брой регистрирани домашни любимци в район „Тракия“ е 755. Към днешна дата около триста от тях не са извършили задължителната пререгистрация за 2018 год. Срокът за това е до 31 март. Размерът на годишната такса за притежаване на домашно куче за Пловдив е 30.00 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама