Национална кампания за кръводаряване ще се състои на Цветница

19:10, 28 мар 18 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната дарителска кампания под наслов "Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!" ще се състои на Цветница - 1-ви април. Това съобщиха от Националния център по трансфузионна хематология.

Инициативата се организира за 15-ти път, съвместно с БЧК и с подкрепата на Българската православна църква. В кампанията ще се включат и регионалните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Стара загора, Варна и Плевен.

Желаещите могат да дарят кръв от 9 до 13:00 часа в мобилните пунктове, които ще бъдат разположени в близост до храм "Покров Богородичен" (зад хотел "Родина"), до храм "Св. Неделя" (в аулата на Богословския факултет), до храм "Св. Седмочисленици" (в 6-то ОУ "Граф Н.П. Игнатиев"), до храм "Св. Параскева" (в хоровата зала на училище "Дарби").

В Пловдив кръводаряването ще бъде от 9 до 14:00 часа, пред храм "Св. Св. Петър и Павел"; в Стара Загора - от 8:30 до 12:00 часа, в сградата на РЦТХ; във Варна - от 10 до 14:00 часа, на 1-ви и 6-ти април, в сградата на РЦТХ; в Плевен - от 9 до 16 часа, в сградата на РЦТХ.

През миналата година в България кръводарители са станали малко над 160 хил. души, което е с близо 2000 по-малко в сравнение с 2016 г., но нуждата от използването на кръвни продукти нараства, допълниха от НЦТХ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама