Какво се краде най-много от хотелите?

20:00, 28 мар 18 / Любопитно 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клиентите на хотелите си прибират на тръгване какво ли не - от кърпи, през флакони и пантофи до статуи и смесители. Проучването е на сайта lastminute.com и е публикувано в италианското издание на "Vanity Fair".

Най-желани все пак си остават хавлиите, шампоаните, сапуните, приборите за хранене, пантофите и дистанционните управления. Но има клиенти, които наистина изумяват. Например от миланския "Me Milan Il Duca" миналата година изчезнали две статуи на фламинго в реален размер. Били поставени като украса на гала вечер. Обявени били за издирване и все пак открити.

От хотел "Furniture One" в Истанбул гост успял да изнесе дребни мебели, а от един от луксозните берлински хотели друг прибрал кранчетата от банята и седалката за тоалетната чиния. В "Hotel du Vin" в Бирмингам се изумили, когато установили, че от билярдната зала липсва препарираната глава на дива свиня. Клиентът бързо бил разкрит, върнал я, но малко след това негови приятели дошли и я купили като подарък за сватбата му. От Лас Вегас разказват за случай на откраднат малък килим, а от Дубай - за изчезнал хладилен мини-бар.

Една от най-големите като обем кражби станала в британския "Starwood Hotel Group". От там преди години бил изнесен цял роял. Направили го трима мъже в работно облекло, които никой не спрял. И все пак загубите за хотелите на годишна база от дребните кражби не са толкова големи - до около 20 000 долара за тези от най-висока категория и между 9 и 14 000 долара за тези с по-малко звезди. Причината е, че голяма част от стойността на вещи е калкулирана в цената на нощувката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама