Смартфоните допринасят за глобалното затопляне

14:50, 28 мар 18 / Любопитно 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен човешката дейност, животните и вредните производства, беше открита още една причина за климатичните промени, съобщи "Лайф".

Учени от университета Макмастър в Хамилтън, провинция Онтарио в Канада, установиха, че към 2040 г. производството на смартфони, лаптопи и друга преносими електронни устройства ще доведе до значително увеличаване на вредните емисии в околната среда. По думите на учените, делът на производството на портативни електронни устройства в "приноса" за унищожаване на околната среда и глобалното затопляне ще нарасне от 7% на 14%, пише БТА.

При това нарасналото търсене на преносими електронни устройства ще предизвика рязко увеличаване на вредните емисии от производството по-специално на смартфони - към 2040 г. произвеждащите ги заводи ще вредят на околната среда със 730% по-силно, отколкото днес. По мнението на учените, подобни промени ще доведат също до увеличаване на вредните емисии от сглобяване на сървърно оборудване, производство на твърди дискове и други компоненти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама