Цветанов: "България трябва да има своето политическо решение за случая "Скрипал"

17:58, 28 мар 18 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Действията, за които днес депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев си подаде оставката, са били извършвани преди той да стане депутат.” Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Цветанка Ризова в “Лице в лице” по bTV.

"Не мога да твърдя дали има задължения, но самият факт, че в публичното пространство се говори... Той каза, че си подава оставката, за да не петни името на партията. Гамишев няма да бъде общински ръководител на партията", допълни Цветанов и уточни, че този случай веднага бил яхнат от БСП за атака срещу ГЕРБ.

"Защо тези, които дават морални оценки, в случая БСП, не предприемат действия срещу своите. Например срещу Манол Генов”, запита Цветанов. Политикът отрече, че Гамишев е бил неизвестен до днешния скандал. По думите на Цветанов, депутатът бил човек с име в избирателния си район.

Цветанов коментира и казуса “Скрипал”, заявявайки: "България трябва да има своето политическо решение за случая "Скрипал" и прогонването на руски дипломати.” 

Заместник-председателят на ГЕРБ сподели убедеността си, че правителството ще вземе правилното решение. “Когато България имаше позиция за терористичния акт в Сарафово, имахме подкрепата от Тереза Мей в качеството й на вътрешен министър", припомни Цветанов. Политикът не се ангажира с категорично мнение дали трябва да експулсираме руски дипломати преди Борисов да обяви решението.

Цветанов определи срещата на върха Ердоган - ЕС като много позитивна.  "Убеден съм, че диалогът ще продължи. Трябва да говорим за това, което ни обединява, след това да чистим различията", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама