ЕП ще обсъжда защитата на данни след скандала с Facebook

08:30, 18 апр 18 / Свят 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент ще обсъжда защитата на данни и запазването на личния живот на гражданите след скандала с Facebook и "Кеймбридж аналитика".

Председателят на Европарламента Антонио Таяни покани изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг да говори пред евродепутатите заради разкритията за нарушения с личните данни, засегнали близо 2,7 милиона потребители в ЕС.

Евродепутатът Ева Майдел, докладчик за групата на ЕНП по основополагащи за дигиталния единен пазар актове, заяви, че все още няма получен отказ и такова изслушване е възможно на следващи заседания с представител на компанията, съобщи БНР.

"Изключително притеснително е и наистина е време големите платформи също да поемат своята част от отговорността си за това как те обработват и третират нашите данни. През средата на май в цяла Европа влиза нов регламент за защита на личните данни", заяви Майдел.

В момента в ЕП се търси съгласие по приемането на Регламента за неприкосновеност за личното пространство онлайн, по който докладчик бе Ева Майдел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама