Алексей Навални и над 300 арестувани при протест срещу Путин

17:05, 05 май 18 / Политика 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите в Москва отново арестуваха опозиционера Алексей Навални, съобщават световните агенции. Навални е задържан по време на протестите срещу президента Владимир Путин в Москва.

Протести се провеждат в няколко града в Русия, точно два дни преди Путин да встъпи официално в длъжност като президент на страната за четвърти път.

Неразрешеният протест е част от национални демонстрации, които се провеждат под лозунга: "Той не е нашият цар". Полицията е арестувала демонстранти и в някои други градове, но все още не се споменава никаква конкретна обща цифра. Към момента арестуваните протестиращи са стотици. Само в сибирския град Красноярск полицията е задържала близо 150 души. В Новокузнецк задържаните са минимум 20, а в Якутск полицията е арестувала поне 75 участника на неразрешения протест. В Красноярск на митинга са задържани 15 души, включително и журналист.

През 2012-та година, преди встъпването на Путин в трети мандат, полицията се сблъска с протестиращите в централната част на Москва и повече от 400 души бяха арестувани. Няколко протестиращи бяха с сериозни присъди след шествията, което доведе до разделяне на коалицията срещу опозицията против Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама