"Ислямска държава" пое отговорност за атаките срещу църкви в Индонезия

16:21, 13 май 18 / Свят 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Групировката „Ислямска държава“ (ИД) пое отговорност за днешните атаки срещу църквите "Санта Мария", "Дипонегро" и "Пантекоста" в Индонезия, при които загинаха най-малко 11 души, предадоха световните агенции.

Три самоубийствени атаки в град Сурабая доведоха до смърт и множество ранени, сред които и на охранители на храмовете. Индонезийската полиция съобщи, че тройното нападение в Сурабая, втория по големина град в страната, е било извършено от едно шестчленно семейство. Атентаторите самоубийци са мъж, жена и четирите им деца, две от които непълнолетни.

Франс прес отбелязва, че атаките срещу църкви са били извършени няколко дни след като петима полицаи и един затворник бяха убити при сблъсъци в строго охраняван затвор в предградие на столицата Джакарта. ИД пое отговорност за този инцидент, но индонезийската полиция отрече дхихадистката групировка да е замесена.

Индонезия е най-многолюдната ислямска страна в света. През последните години тя стана сцена на поредица атентати, отговорност за някои от които пое ИД, припомня агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама