Буфон напуска "Ювентус", но не спира с футбола

13:55, 17 май 18 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон обяви, че ще напусне "Ювентус" след последния мач от Серия А за сезона този уикенд, но изненадващо не потвърди, че смята да сложи край на професионалната си кариера.

Очакваше се 40-годишният страж да спре с футбола след края на сезона, но на пресконференция днес той не разкри какви са бъдещите му планове.

"В събота ще изиграя последния си мач за "Ювентус". Да завърша това приключение с два трофея, с подкрепата на президента Аниели и на всички "бианконери" е наистина красиво. Моите принципи винаги са били честността, лоялността и борбата с лицемерието. Изпитвам силни емоции в този момент, но съм щастлив. Винаги давах всичко от себе си", сподели Буфон, който ще застане на вратата на "Юве" за последен път в двубоя с Верона в събота.

"До преди 15 дни изглеждаше сигурно, че ще спра с футбола, но преди няколко дни получих няколко интересни предложения, както за роля на терена, така и извън него. В събота ще изиграя последния си мач с "Ювентус" и след това ще помисля спокойно два-три дена, но съм сигурен, че ще взема решението, което сърцето ми подсказва", допълни вратарят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама