Семейство отглежда мечка по погрешка

15:20, 17 май 18 / Любопитно 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на ваканция през 2016 г. китайката Су Юн прибрала малко бездомно кученце, което започнала да гледа в дома си в провинция Юнан в югозападен Китай. С идеята, че е намерила тибетски мастиф, Юн наблюдавала с изумление как "кучето" изяжда по цяла кошница плодове и две големи купи с нудъли всеки ден.

Учудването й обаче прераснало в тревога, когато вече 110 килограмовото "куче" започнало да се изправя и да ходи на задните си крака.

"Малко ме е страх от мечки", разказва Су Юн, която две години живеела с представата, че отглежда породата "тибетски мастиф", която достига тегло от 82 кг и не ходи на два крака.

Тогава потърсила помощ от властите, които освен че установили, че става дума за азиатска черна мечка, и малко се стреснали, защото приспали животното, за да го транспортират, макар да не показвало признаци на агресия.

В момента бившето куче обитава спасителния център за диви животни в Юнан. Това не е първи случай, при който човек бърка малко мече с бездомно куче. През март 2018 г. мъж от същата провинция също прибрал малко азиатско черно мече в дома си, вярвайки, че е куче.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама