Откриват сезона на част от плажовете в Бургаския регион

12:00, 01 юни 18 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сезонът на много от плажовете по Черноморието се открива от днес. Обходните двойки, които са патрулирали до момента на ивиците, ще бъдат заменени с постови спасители. Поетапно ще бъдат увеличавани постовете, съгласно схемите на самите ивици. 

От днес в плажа в кв. „Крайморие“ ще има 2 поста, които впоследствие ще нараснат на 6, но остава и обходната двойка. Спасители се намират трудно, каза наемателят на плажа Николай Димитров пред БНР. „Това, което предлагат съседните държави като заплащане, ние не можем да им го осигурим. Не е защото не желаем. Стандартът на живот в България и заплатите са коренно различни от съседните на нас туристически дестинации като Гърция и Кипър. Там заплащането е много по-голямо“, допълни той.

От днес започват работа и спасителните постове на Северния плаж в к.к. „Слънчев бряг“. Два такива ще бъдат подсигурени от 1 юни на Северния плаж в Бургас, а от средата на месеца ще бъдат вече 14.

 Плаж „Силистар“ е готов да посрещне първите туристи. От днес ще бъдат назначени 2 спасители, а месец след това броят им ще бъде увеличен. Пунктовете ще са общо 4. 

49 ще са неохраняемите ивици през тази година по Южното Черноморие. Законът задължава Областната администрация да осигури водно спасяване за тях, но средствата не стигат за всички. Затова подобно нещо ще бъде организирано отново на най-посещаваните. Това са „Корал“, „Иракли“, „Поморие – север“, „Сарафово-юг“, „Атанасовска коса“, „Крайморие – юг“, „Росенец – изток“, „Шофьорския плаж“ и „Резово“. Срокът за подаване на документи на фирмите, които желаят да охраняват тези ивици изтече в четвъртък. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама