Най-големите клубове в Слънчев бряг взимат превантивни мерки срещу шума

20:00, 01 юни 18 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дни преди официалното началото на морски парти сезон собствениците на най-известните заведения в Слънчев бряг са предприели превантивни мерки, с надеждата да не се повтори сценарият от миналата година и да няма провалени събития.

Най-големият парти комплекс на Слънчев бряг предприема сериозни мерки за осигуряване на тишина на почиващите в курорта. Освен шумоизолации, собствениците на заведенията са подобрили звука, така че да се не се чува извън клубовете. Все пак и тази година се планират и няколко големи партита на открито. 

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че шумни събития на открито тази година няма да има. "Доколото зависи от мен, няма да го допусна!", заяви той пред БНТ.

Законът за защита от шума в околната среда вече е входиран в деловодството на парламента, каза още Симеонов. "Този закон е одобрен от Министерски съвет без нито един глас против, така че очаквам в Народното събрания час по-скоро да бъде приет този закон", допълни той.

Вицепремиерът се надява новия закон да сложи сериозен ред по отношение на шума не само в морските курорти.

Актовете от миналата година, съставени на едно от заведенията на плажа, всъщност са паднали в съда заради липса на законово основание.

"Въпреки че няма промяна в законите от миналата година до сега, ние решихме, че трябва да се погрижим за спокойствието на околните, въпреки че те миналата година бяха най-потърпевши от падането на последните две събития от фестивала, защото именно хотелите загубиха повечето си резервации", обясни Иван Дончев, управляващ съдружник на парти клуб.

Според собствениците на парти клубовете на Слънчев бряг има място за всички видове туристи, но районът около заведенията е строго профилиран за забавления.

Освен над 20 събития в самите заведения през сезона, през август се предвиждат и няколко партита на плажа. "Инженерните усилия в озвучаването ще бъдат съсредоточени в това да не се допускат нежелани децибели извън зоната на плажа", подчерта Дончев за БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама