Откриха обновения Дом на младоженците в Пловдив

18:25, 01 юни 18 25 822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изцяло обновеният Дом на младоженците в Пловдив бе открит с водосвет днес след основен ремонт. Кметът на общината Иван Тотев и директорката на ОП „Радостни обреди“ Румяна Толова прерязаха символично лентата на освежената и изцяло преоборудвана ритуална зала.

Над 380 000 лв. с ДДС от общинския бюджет бяха вложени в ремонта на сградата, която не бе ремонтирана от построяването си през 1965 г., обясни Румяна Толова, цитирана от БНР. 

Изчистена е фасадата, махнат е бръшлянът, който бе пробил дограмата на прозорците, построена е нова козирка на входа. Стените са изцяло пребоядисани, а подът във фоайето е от гранитогрес. 

Поставени са отново 8-те витража на прозорците на Обредния дом, дело на художника Ди Киро. В ритуалната зала е поставена видеостена, на която по желание на младоженците ще се прожектират техни снимки или на живо ще се гледат лицата им по време на тържеството.

Осем нови семейни двойки ще се врекат във вярност още утре, 6 от които в Дома на младоженците, каза още директорката на „Радостни обреди“ Румяна Толова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама