Телефонни измамници атакуваха Шумен

16:45, 04 юни 18 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За няколко опита за телефонни измами са информирали жители на Шумен. Съобщенията са получени чрез телефон 112 е оперативната дежурна част на областната дирекция. Хората са съобщавали, че непознати са им звънили на стационарни телефони и са се представяли за полицаи. Обяснявали са, че в града тече акция за задържане на измамници и че телефонният им номер бил намерен в списък. Искали са хората да съдействат на полицията, предаде ''Дарик''.

В друго обаждане мъж, който се представил за полицай казал, че е задържана група измамници и че един от тях е избягал, но в задържаните са намерени тефтери с номерата на потенциални жертви. Обяснили, че ако получат обаждане да се обадят на телефон 08112, за да могат да получат съдействие.

Във всички разговори хората са били разпитвани дали някой преди това ги е притеснявал по телефона. В ход след това влиза схемата с обаждане от друг човек, който започва да заплашва. Следва трето обаждане по време на което „полицаят“ моли хората да съдействат измамниците да бъдат задържани и увещава хората да предоставят пари и ценности в името на добре свършената работа. 

За пореден път от полицията молят хората да не се доверяват на непознати по телефона. Получите ли такова обаждане прекъснете връзката и се свържете с ваши близки и роднини.

Телефонът за връзка с полицията е 112.

Телефон 08112 не съществува.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама