Какво подари Елизабет II на Меган и Хари?

14:20, 05 юни 18 / Любопитно 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди сватбата си през май британският принц Хари и избраницата му Меган Маркъл призоваха за благотворителни дарения, вместо подаръци. Въпреки това новите херцог и херцогиня на Съсекс са получили внушителен сватбен дар от кралица Елизабет II, пише вестник "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Предвид практиката й да раздава имоти, се очакваше Нейно Величество да подари на принц Хари и съпругата му вила Йорк котидж, която се намира в провинциалното й имение Сандрингам в Норфолк. Според изданието имотът вече е собственост на херцога и херцогинята на Съсекс. Принц Хари и съпругата му могат да използват новата си придобивка като ваканционно убежище.

Кралица Елизабет II подари на по-големия си внук принц Уилям за сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 г. 10-стайната къща Анмър Хол в Сандрингам, припомня изданието.
 
Внушителният подарък
беше предвиден в началото на май от кралския биограф Дънкан Ларкъм. "Кралицата има навика да раздава имоти, така че шансът принц Хари и Меган Маркъл да се окажат горди собственици на резиденция извън Лондон е голям. Макар да не е потвърдено, вероятно това ще бъде Йорк котидж в Сандрингам", сподели тогава биографът.

Вилата се намира в разрастващото се имение на Нейно Величество в Норфолк на около 180 километра от двореца Кенсингтън в Лондон, където понастоящем живее двойката. Преди Йорк котидж са обитавали бабата и дядото на кралица Елизабет II - крал Джордж Пети и кралица Мери. Нейно Величество наследява имението от баща си Джордж Шести след смъртта му през 1952 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама