Софийската митрополия дари апаратура за малките пациенти на „Пирогов”

19:30, 05 юни 18 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит университетската болница за спешна медицина „Пирогов” получи апаратура за лечение на най-малките пациенти. Така Клиниката по детска анестезиология и реанимация вече разполага с най-ново поколение апарат за изследване на сложния процес на кръвосъсирване.

Апаратът е последно поколение в своя клас. Дава възможност за 10 минути да се получат подробни данни за кръвосъсирването. Това позволява без забавяне да се започнат прицелни терапии, когато това е необходимо, и да се избягват ненужни кръвопреливания. Апаратурата осигурява възможност често да се проследява ефектът от лечението. За разлика от предишните поколения апаратът работи напълно автоматизирано и свежда до нула риска от човешка грешка. "Методът тромбеластометрия дава възможно най-богата информация за поведението на кръвните компоненти в процеса на кръвосъсирване. Апаратът е много нужен при пациенти, които продължават да кървят въпреки лечението", обясниха спешните лекари.

До момента отдел „Милосърдие и благотворителност“ към Софийската митрополия е направил дарения на апаратура в ИСУЛ, Дома за медико-социални грижи за деца “Свети Иван Рилски” в София и подпомага лечението и на частни лица в нужда. Предстои организиране на дарителска кампания за II АГ болница "Шейново" за закупуването на същия апарат, който получава „Пирогов“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама