Пак отложиха отстраняването на Иванчева, появиха се нови доказателства по аферата

15:26, 05 юни 18 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова. Причината - нови доказателства по корупционната афера в общината, с които двете искат да се запознаят.

Доказателствата са 4 тома със специални разузнаватели средства, внесени тази сутрин от държавното обвинение. 

Иванчева обясни, че преписката на Ваклин е бавена не от нея, а от Румен Русев, който вчера оглави общината, защото тя му я била резюлирала.  

Иванчева и Петрова се оплакаха, че прокуратурата им е отказала писмено достъп до всички доказателства и признаха, че ползват мерките за процесуална принуда, за да четат какво има срещу тях. Съдът уважи искането им и задължи прокуратурата да предостави на двете обвиняеми и защитата им до края на деня всички доказателства, с които разполага и насрочи следващото заседание за 7 юни в 15 часа, като наблегна, че това е последното отлагане. 

Подготвени са специални разузнавателни средства, които четоха от миналия четвъртък до днес. Десислава Иванчева и Биляна Петрова влязоха в съдебната зала с четири листа откъси от дешифрирани записи на разговори. Двете задържани разказаха пред журналисти, че в специалните разузнавателни средства по тяхното дело са прочели следния диалог: 

"В:(бизнесменът Александър Ваклин) ”Защо Б.Б. и Ц.Ц. я търпят, защото накрая София ще се напълни с такива Иванчеви.
Д: (посредникът по подкупа Петко Дюлгеров): ш’ае появят, както си говорихме, а това е изключително опасно. 
В: Ми ще се появят на държавно ниво, трябва да вземем мерки".  

Освен това Иванчева и Биляна Петрова показаха записки, в които според СРС-тата Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги "водят на Витоша" и "ще й пратим командоси". 

Друг инвеститор пък споделил с Ваклин, че прокуратурата му предложила оферта 15 000 евро, за да я няма Иванчева. 

От прокуратурата обаче отричат такива инициали да съществуват в СРС-тата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама