ДПС: Владимир Кузов не е легитимен член на партията

17:45, 05 юни 18 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Владимир Кузов не е легитимен член на ДПС", обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от БГНЕС.

Карадайъ цитира решение от проведено вчера заседание на Областния съвет на ДПС София –град, което е постановило, че издадената книжка на Владимир Кузов е невалидна, което го прави нелегитимен член на партийната организация.

Темата прикова общественото внимание преди няколко дни, когато в медиите се появи информация, че Владимир Кузов е станал член на партийната организация на ДПС в софийския район „Оборище“. От партията нито отрекоха, нито потвърдиха информацията, но започнаха проверка по казуса и обещаха да информират обществеността. „За нас ДПС е кауза. Ние изповядваме общочовешки и европейски ценности. Компромиси с ценностите не правим. Последователни сме“, аргументира се Карадайъ.

Той съобщи, че на заседанието вчера е взето и решение за освобождаване на Антон Тепавичаров като председател на местния съвет на ДПС в район „Оборище“, както и да бъде изключен от партията. По време на днешния брифинг стана ясно, че и областният председател на ДПС за София – град Нихат Кабил е подал оставка, която е била приета.

Припомняме, че Владимир Кузов е бивш депутат от партия „Атака“, а преди няколко години получи условна присъда за склоняване на непълнолетен към блудствени действия. По-късно бе реабилитиран. С Кузов е свързан и друг интересен случай. През 2017 година образуваха дисциплинарно производство срещу съдия от Софийски районен съд, който бе дал служебната си тога за снимка на Кузов, който по това време е бил на стаж в съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама