Новото италианско правителство получи вот на доверие

08:20, 06 юни 18 / Свят 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата популистка коалиция в Италия получи вот на доверие в Сената и по този начин съставът на кабинета й и програмата за управление бяха одобрени от горната камара, предаде БТА. Сенаторите подкрепиха вота на доверие със 171 гласа "за" срещу 117 "против". 25 сенатори се въздържаха.
 
Гласуването беше първото изпитание за коалицията между противопоставящата се на имиграцията партия "Лигата" и антисистемното Движение "5 звезди", след като правителството встъпи в длъжност в петък.
 
Подобно гласуване ще има и утре в долната камара на парламента - Камарата на депутатите. В обръщението си към сенаторите премиерът Джузепе Конте заяви, че водещ приоритет ще бъде слагането на край на незаконната имиграция и Рим трябва да засили връзките с Русия.
 
В днешното гласуване освен сенаторите от двете управляващи партии доверие на правителството гласуваха и няколко сенатори от избирателните райони в чужбина.

Против кабинета гласуваха бившият съюзник на "Лигата" - десноцентристката партия на Силвио Берлускони "Форца Италия" и левоцентристката Демократическа партия. Другата партия съюзник от десноцентриската коалиция - "Италиански братя" се въздържа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама