Правителството ще отпусне средства за БДЖ

08:00, 06 юни 18 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На редовното си заседание днес правителството ще одобри допълнителни плащания от Централния бюджет по бюджета на Министерството на транспорта за 2018 г. за предоставяне на възмездна финансова помощ на "Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Заради просрочените задължения съдия-изпълнител обяви сградата на железниците за продан. Сградата - паметник на културата в центъра на София е наполовина собственост на БДЖ, наполовина на "Железопътна инфраструктура". 

Към днешна дата задълженията на холдинга достигат 370 милиона лева. 103 от тях са просрочени. Сметките на БДЖ "Пътнически превози" вече са запорирани.

Кабинетът се очаква да предложи на Народното събрание за ратифициране със закон на споразумение за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на националната система за електронно събиране на пътни такси.

Министрите ще разгледат промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, както и промени в Тарифа 4 на таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси.

Правителството ще одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2018 г. за финансово осигуряване на дейности по национална програма "Оптимизация на училищната мрежа", както и за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 г.

В дневния ред на заседанието е и проект на решение за прекратяване на процедура за предоставяне на концесия за плаж "Албена".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама