Община Кресна се нуждае от държавна помощ за ремонт на пътища

11:50, 06 юни 18 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Кресна се надява да получи финансова помощ от държавата, за да ремонтира пътя до селата Стара Кресна и Ощава. Пътната отсечка е в ужасно състояние от тежките камиони, които вече месеци наред извозват обгоряла дървесина от засегнатите от миналогодишния пожар в района хиляди декари гора. Местните жители се оплакват, че по разбития и осеян с дупки път трудно се придвижват до селата си, съобщава БНТ.

Хората в Стара Кресна обясняват, че камионите са разрушили на доста места асфалтовата настилка, вследствие на което са се образували огромни кратери. Доскоро огромна дупка е имало и в центъра на селото. Запълнили я, за да могат да преминават камионите.

Според хората когато падне дъжд, се образуват дълбоки коловози и преминаването е невъзможно. Местните се ядосват, че си чупят колите. Разрушена е пътната настилка и до съседното село Ощава.

"Ние преди това бехме село за приказка. Имаше туристи отсекъде. Сега ни туристи - напуснаха ни хората. Даже и ние ще избегаме", заяви Павел Паскалев, кметски наместник на село Стара Кресна.

От горското стопанство могат да поддържат с техника само черните пътища, казаха от Общинската управа. Заради малкия общински бюджет с проблема не може да се справи и Общината.

"Ние получаваме някъде около 200-250 000 лева годишно капитални разходи, които са крайно недостатъчни за подобряване на инфраструктурата в общината и за ремонт на тези четвъртокласни пътни мрежи", заяви Валентин Стоичков, заместник-кмет на община Кресна.

Затова от общинската управа са изпратили писмо до Земеделското министерство с молба за финансова помощ за ремонт на пътя до двете села.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама