Полицаи от Германия и Румъния ще помагат за реда в курортите край Варна

17:40, 06 юни 18 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама полицаи от Германия могат да помагат за реда в курортите край Варна това лято. Желанието е заявено от германска страна през Министерството на вътрешните работи. Служителите ще патрулират през юли и август. И през този сезон в курортите ще бъдат командировани двама румънски полицаи.

Джебчийските кражби, които са бич за туризма във Варна, запазват нивото си през годините, съобщиха от полицията. Няма гастролиращи крадци, повечето са от близкия град Игнатиево.

"2015 година са били 64 извършените, 2016 година са били 27, а сега са 18", съобщи Даниел Пашов, шеф на МВР-Варна, цитиран от БНТ.

По алеите на Морската градина вече патрулират велополицаи. Такива патрули ще обикалят и в “Златни пясъци”. В курорта ще дежурят и огнеборци.

"Един екип имаме с денонощно дежурство на Златни пясъци. До 15 септември са там, 4 месеца, от 15 май са и ще работят до 15 септември", съобщи Тихомир Тотев, началник на Варненската пожарна.

И тази година от варненската полиция са изготвили препоръки за безопасност на туристите на 10 езика. "Разпространяваме ги чрез туроператорите, хотелите, в автобусите, които ги превозват от аерогарата до съответните хотели", обясни Пашов.

От полицията във Варна съобщиха, че разкриваемостта на престъпленията е за първите пет месеца на годината е 30%. Станали са две убийства, а извършителите са задържани. От началото на годината телефонните измами са 95. 186 са хванати да карат пили, от тях 80 души са били с над 1.2 промила. Заловените неправоспособни шофьори са 396.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама