Денис Родман ще се появи в Сингапур за срещата Тръмп – Ким

14:40, 06 юни 18 / Свят 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният американски баскетболист Денис Родман ще пътува до Сингапур по време на насрочената среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун.

Родман може да окаже неформална помощ в преговорите на върха, пише електронната версия на "Ню Йорк пост", цитиран от БГНЕС. Според изданието Родман ще бъде в Сингапур на 11-ти юни.

57-годишният Родман завърши активната си спортна кариера през 2006 г. Той редовно участва в различни телевизионни предавания и развлекателни програми, снима се в киното. За популярността на Родман допринася много ексцентричното му поведение и маниерът да се облича екстравагантно.

Баскетболистът е чест гост в Северна Корея. Той е посещавал страната шест пъти, последната му визита е през лятото на миналата година. През февруари 2013 г. той, заедно с Ким Чен Ун, бяха на баскетболен мач между американския отбор "Харлем Глоубтротърс" и сборен състав на Северна Корея. През 2014 г. Родман е в Пхенян три пъти, включително за тренировки на местни баскетболисти. През юни миналата година той отново е в КНДР и подари на Ким Чен Ун книгата "Изкуството на сделката" (The Art of the Deal), написана от Тръмп.

Държавният департамент неведнъж повтаря, че Родман не е официален представител и пътува до КНДР като частно лице.

Както съобщи във вторник говорителката на Белия дом Сара Сандърс, срещата на върха на САЩ и Северна Корея ще бъде на 12-ти юни на сигапурския остров Сантос в хотел "Капела". Президентът Тръмп засега не планира да подписва каквито и да са документи по време на тази среща. Самият той не иска да използва термина "максимален натиск" по отношения на Северна Корея на фона на перспективите за нормализиране на диалога.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама