Кандидатките за „Мис Америка“ ще са без бански и вечерни рокли

17:10, 06 юни 18 / Любопитно 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Мис Америка" вече ще блести не с красота, а с ум. Конкурсът премахва от състезанието банските костюми и вечерните рокли и вече няма да оценява участничките по техния външен вид, съобщиха организаторите.

"Ние вече не сме конкурс за красота", каза Гретхен Карлсън, председател Съвета на настоятелите на конкурса. "Ние сме състезание и вече няма да оценяваме нашите кандидатки по външния им вид. Това са огромни промени", каза тя.

"Основният критерий за оценяване ще бъде онова, което излиза от устата им. Това, което ни интересува е какви са техните интереси и инициативите им за социално въздействие", информира тя бъдещите състезателки от всички 50 американски щати. "Искаме да оценим постиженията и талантите им, а след това искаме да ги подпомогнем финансово чрез наградата", каза тя.

Карлсън сподели, че организаторите са "чували от много млади жени да казват: "Ние искаме да бъдем част от вашето шоу, но не искаме да се появяваме с високи токчета и бански костюми". „Значи, познайте какво, вие вече не трябва да правите това, момичета!“, каза тя.

Карлсън е бивш лидер на движението #MeToo, като се обявява срещу сексуалното насилие и тормоз от влиятелни мъже в бизнеса на развлеченията и медиите. Тя осъди бившия главен изпълнителен директор на „Fox News“ за сексуален тормоз преди две години и е първата бивша „Мис Америка“, станала председател на борда на организаторите.

Конкурсът „Мис Америка“ 2019 ще се проведе в Атлантик Сити, Ню Джърси, на 9-ти септември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама