Прокуратурата: Пелов е убит с три огнестрелни рани, от месец се укривал в Ботевград

10:05, 06 юни 18 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Категорично починалият е Владимир Пелов, което беше доказано с декталоскопска експертиза тази сутрин. Разпитани са седем свидетели – близки на починалия, както и лица, които са откарали пострадалато лице в болницата в Ботевград Марио Панчев", каза окръженият прокурор на София Наталия Николова на извънреден брифинг в Съдебната палата, цитирана от БГНЕС.

На мястото на произшествието са намерени три оръжия – в тревната площ, на земята и в чантичка на Пелов. Той е имал три наранявания – едно под мустака, другите – дясно бедро, дясна подбедрица.

"Предстои експертиза да се установи по тези 3 оръжия чии отпечатъци са, с кое оръжие са причинени нараняванията. Не може още да се каже Пелов с колко оръжия е бил", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

"Имаме данни за две наранявания на пострадалия, в момента състоянието му не позволява да се предприемат процесуално следствени действия, не е в състояние и да бъде разпитан", добави Николова.

"Има информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград. Беше с брада, със суичър, шапка – външно изглеждаше съвсем различно. Имаше информация, че той се намира на няколко адреса. Проверихме, но не го открихме", уточни още окръжният прокурор. От прокуратурата потвърдиха, че брат му не е могъл да го разпознае.

Неуредени финансови взаимоотношения между Пелов и Марио Панчев е основната версия за инцидента. "Били са приятели, имали са общ бизнес. Това са първоначални данни, възможно е и мотивите за престъплението да са други", заяви още Николова. Версията, че убийството е заради жена, не е версия в МВР.

Пелов не се е предвижвал свободно в града, а маскиран, с изменен външен вид. Снощи предполагаме, че се е движил по коритото на реката. Има голяма вероятност да е излязъл от коритото на реката, съобщиха от МВР. 

"Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опит за убийство на Марио Панчев", каза тя.

Припомняме, че при среднощна престелка в центъра на Ботевград във вторник в 23 часа, на пешеходна алея зад музея в града, издирвания избягал затворник Владимир Пелов беше убит от криминално проявения Панчев. Панчев също е прострелян, в изключително тежко състояние в "Пирогов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама