БСП настоява за изслушване на Радев за престрелката в Ботевград

10:25, 06 юни 18 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП настоя вътрешният министър Валентин Радев да отиде в парламента, за да даде информация пред народните представители относно убийството в Ботевград, пише БГНЕС.

Късно вечерта във вторник в центъра на Ботевград беше убит Владимир Пелов, един от избягалите затворници от Централния софийски затвор в началото на април, който до този момент беше в неизвестност.

Предложението за изслушване беше аргументирано от народния представител Иван Иванов. „Какво се случва? Как работи МВР? Как се полагат усилия за спиране на престъпността в България? Най-вече трябва да разберем как се стигна до този кървав инцидент снощи в центъра на Ботевград. Това нещо не може да продължава, а полицията мълчи безучастно“, заяви той от парламентарната трибуна.

Пелов беше убит при престрелка с 40-годишния криминално проявен Марио Панчев по прякор Големия. Мотивите за престрелката са неизвестни, като сред появилите се непотвърдени версии са стара вражда заради жена и твърдението, че Пелов искал да убие Панчев заради съмнения, че помага за издирването му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама