Смесени българо-гръцки екипи ще патрулират в Ксанти през лятото

14:30, 06 юни 18 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работна среща между директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов и полицейския директор на полицейска дирекция Ксанти Йоанис Караманлис се проведе в Златоград. На нея присъстваха директорът на РДГП-Смолян комисар Стоян Мандажиев, началникът на ГПУ-Златоград гл. инспектор Венимил Жухов и началникът на РУ-Златоград главен инспектор Дичо Беширов. Целта на срещата бе обсъждане на възможността за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон.

Участниците отбелязаха постигнатите резултати от досега реализираните стъпки на взаимодействие и полезността от действията на смесените екипи на територията на Ксанти през миналата година. Потвирди се готовност тази полезна практика да продължи и през този летен сезон такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Бе припомнено, че смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала.

В хода на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама