Собственици на кучета протестират заради затворена площадка в Пловдив

15:40, 06 юни 18 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственици на кучета излизат на протест заради затворена кучешка площадка на бул. "България", предаде Plovdiv24.bgНамерението им е да обърнат внимание на исканията им за възстановяването й или за изграждане на нова. Мястото на протеста е пред клиника "Луксор" на бул. "България" от 19 часа. 

Основна причина за премахване на тази площадка се оказа желанието на над 200 родители от район "Северен". Според тях стопаните на домашни любимци не спазвали правилата и пускали кучетата извън обособеното им място. Тревните площи, и дори детските площадки, били замърсени с екскременти, носела се неприятна миризма, здравето на децата било застрашено от болести, кърлежи и зарази, чиито преносители са животните. Самата площадка била превърната в кучешка тоалетна. Като съвестни данъкоплатци родителите настояват да се създадат безопасни условия за децата им, а и за всички останали посетители на парка.

След декаризация на терена зелената площ там ще се възстанови, а плановете са в бъдеще там да се изгради нова детска площадка или мини игрище за футбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама