МВР проверява сигнали за бомби, заложени от убития Пелов?

15:05, 06 юни 18 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР проверява сигнали за бомби, които може да са били заложени от убития Владимир Пелов, който преди два месеца избяга от Централния софийски затвор. Това заяви пред Дарик радио зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

От думите му става ясно, че министерството разполага с информация за подготовката на „голям удар“ от страна на Пелов.

Припомняме, че д
ва входа на жилищен блок в Ботевград бяха евакуирани. "В апартамент в бл.12 на бул. „България” са намерени общоопасни взривни вещества", потвърди главният секретар на МВР комисар Младен Маринов. "Извикани са специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят", уточни той.
 
„Това е един изключително тежък и дълъг процес, операцията продължава. Целият блок е отцепен. Имаме служители на специализираните служби, които обезвреждат бомби, взривни вещества. Това е продължение на цялата тази дейност на Пелов. Той е готвил нещо ужасно и, за да се приключи всичко, ще трябва още много работа“, заяви Балабанов.

„Човек, който ходи с раница, с бомби и с взрив в себе си, какво може да готви? Нещо срещу наши служители, срещу странични граждани - всичко може да предположи човек“, каза още зам.-министърът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама