"Сексът и градът" на 20 години

20:20, 06 юни 18 / Любопитно 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Телевизионната поредица "Сексът и градът" днес празнува своя втори юбилей.

Точно преди 20 години, на шести юни 1998 г. на малкия екран е излъчен пилотният епизод на сериала, разказващ една история за женско приятелство, необичайни любовни връзки и много секс.

Запомнящи се сцени и реплики, а хуморът и размишленията за живота на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда успяват и до днес да разсмеят и разплачат. Главните героини повлияха сериозно и на модния бранш, особено Кари с нейната страст към една определена марка обувки.

Шест сезона, 94 епизода и 20 години по-късно Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън продължават да живеят с образите на четирите неразделни приятелки, които успяват да останат заедно, въпреки изненадите на съдбата.

Image result for sex and the city

Разбира се, този техен успех крие в основата си и редица трудности. Синтия Никсън боядисва своята руса коса в червено, за да влезе в образа на Саманта. Като главно действащо лице в "Sексът и градът", Сара Джесика Паркър има едно важно условие към екипа - без голи сцени.

Тя единствена може да се похвали с подобна клауза в договора. За разлика от нея, Саманта често се показва без дрехи пред камерите. Ким Катрал на два пъти отказва провокативната роля, която я направи истинска звезда, но накрая склонява.

Сара Джесика Паркър пък неведнъж е обмисляла да напусне сериала, недоволна от условията и трудностите. Една от тях се изразява в носене на високи токчета по 18 часа на ден по време на снимачния процес. А заради бременността й, сезон пет има само осем, а не девет епизода.

Участието на Паркър в "Сексът и градът" й носи и не една и две облаги. По-голямата част от дрехите, с които е облечена в сериала, след това стават нейно притежание. Освен това, тя успява да се наложи и като модна икона.

Осем години след края на сериала през 2004 г., апартаментът, в който живее Кари Брадшоу, е продаден за близо 10 млн. долара. А и до днес пред него спира туристически автобус. Същият, който опръсква Кари в шапката на сериала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама