Звезден рожденик: Адриана Лима

09:20, 12 юни 18 / Любопитно 25 1216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува моделът Адриана Лима и навършва 37 години!

Адриана Франческа Лима е родена на 12 юни 1981 година в град Салвадор.

Адриана Лима е бразилски модел, известна като "Victoria's Secret Angel" от 2000 г. и рекламно лице за "Maybelline cosmetics" от 2003 до 2009 г.. През 2012 г. тя стана четвъртият най-печеливш модел в класацията на Форбс, според която тя е спечелила $7.3 милиона за една година. Омъжена е за сръбския баскетболист Марко Жарич, с когото имат две дъщери.

Животът на Адриана не се отличавал много от този на останалите момичета, докато не била „открита“, когато пазарувала в местен търговски център. Тогава е едва на 13 години, но потенциалът ѝ за изява като модел бил очевиден. На 15 години (1996 година) побеждава в престижния конкурс „Форд супермодел на Бразилия“ организиран от Ford Models. По-късно същата година завършва втора на международния конкурс „Форд супермодел на света“.

Скоро след това, Лима се премества в Ню Йорк и подписва договор с „Elite model“. Появява се на страниците на международните издания на списанията Vogue и Marie Clair (1997/98) и дефилира за Кристиан Лакроа, Валентино и др. Първият голям пробив на Адриана, обаче, идва след като се появява на билборд на Vassarette насред площад Таймс скуеър. Започва кариерата ѝ като модел за печатните медии и става рекламно лице на марката дрехи Guess?.

Продължава да работи за известни марки като Maybelline, bebe и Mossimo и се появява на кориците и уводните статии на списания за висшата мода - Harper's Bazaar, ELLE. Вероятно е най-известна с работата си за Victoria's Secret, където има статут „ангел“. Адриана за първи път озарява модния подиум на Victoria's Secret през 2001 година, а през 2003 година открива тяхното ежегодно модно шоу „Victoria's Secret Fashion Show 2003“.

През 2001 година Лима участва във филмчето „The Follow“ от серията късометражни филми „The Hire“ на BMW. Във филма Клайв Оуен играе като детектив, нает да преследва героинята на Адриана, която е набедена в изневяра на нейния известен съпруг (Мики Рурк). Филмчето, заедно с надписите, има времетраене 8:47 мин.

Адриана е имала връзки с известни личности, в това число и рок музиканта Лени Кравиц, с когото са разделени от 2003 година.

През април 2006 година в списанието GQ, Лима заява, че следвайки католическите си религиозни убеждения, тя все още е девствена, добавяйки - „Сексът е за след брака. Мъжете трябва да уважават моя избор. Ако не го уважават, значи не ме желаят.“

През 2008 г. бразилката се сгоди за сръбския баскетболист Марко Ярич. Връзката на двамата влюбени започнала преди девет месеца. През 2009 година в деня на влюбените - Свети Валентин, двамата се ожениха. На 15 ноември същата година тя роди момиченце на име Валентина Лима Ярич. Три години по-късно, тя роди второ момиченце на 13 септември 2012 г. Бебето се казва Сиена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама