Историческо: Президентите на САЩ и Северна Корея разговаряха на четири очи (СНИМКИ+ВИДЕО)

07:30, 12 юни 18 / Свят 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Сингапур се състоя дългоочакваната среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Това е историческа първа среща между действащ американски президент и севернокорейски лидер. Двамата разговаряха на четири очи близо час. За какво точно са се уговорили двамата все още не е известно.

Доналд Тръмп и Ким Чен Ун пристигнаха един след друг, но навреме за срещата си в хотел Капела на остров Сентоса в Сингапур. Двамата позираха за снимка на фотографите и размениха няколко думи.

После президентът на САЩ и лидерът на Северна Корея се оттеглиха за разговори на четири очи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена - до скоро нещо немислимо.

Разговорите продължиха около 50 минути, а след това са продължили в по-разширен формат с участието на представители на двете делегации. Нямаше да има съвместна пресконференция. 

„Г-н Ким, за мен е голяма чест да съм с вас и знам, че ще решим голям проблем, голяма дилема, които досега бяха неразрешими. Ще работим заедно и ще се погрижим за това. За мен е голяма чест. Благодаря много”, заяви Доналд Тръмп.

„Мисля, че работейки в тясна хармония с вас, г-н президент, разбира се, ще има предизвикателства, но искам да свършим тази голяма работа”, заяви Ким Чен Ун.

Според предварителните съобщения Доналд Тръмп ще обобщи резултатите от разговора си с Ким Чен Ун по-късно през деня. Държавният секретар Майк Помпео ще замине за Сеул, за да информира южнокорейския и японския си колега за съдържанието на разговорите. 

Очакваше се Доналд Тръмп и Ким Чен Ун да засегнат въпросите за закриването на ядрената програма на Северна Корея и вдигането на дипломатическите и икономическите санкции срещу Пхенян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама