Менюто на работния обяд на Ким и Тръмп съчетава вкусовете на Изтока и Запада

11:50, 12 юни 18 / Любопитно 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка са основните блюда в менюто, сервирано на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун на работния им обяд в Сингапур днес, предадоха Reuters и БТА.

Менюто е подготвено така, че да съчетава вкусовете на Изтока и Запада по време на историческата среща на двамата лидери.

Според менюто, публикувано от Белия дом, предястията включват скариди и салата от авокадо, салата от зелено манго по югоизточноазиатски маниер с дресинг от мед и лайм, както и пресен октопод. На масата има и "оизеон" - корейско блюдо с пълнени краставици.

Гарнитурата към телешките ребра е огретен от картофи по френска рецепта, и броколи, задушени на пара. Свинското с хрупкава сладко-кисела заливка пък е сервирано с пържен ориз и чили сос. За седящите на масата има и корейско блюдо (дегу джорим) от риба треска със задушена соя и гарнитура от репички и азиатски зеленчуци.

За десерт членовете на двете делегации могат да избират между парфе от черен шоколад, ванилов сладолед със сироп от зрели череши и лимон и тестен десерт с пълнеж от крем.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама