Синдикатите настояват премиерът да преразгледа решението за оставката на Бисер Петков

11:00, 12 юни 18 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КНСБ и КТ "Подкрепа" са внесли писмо до премиера Бойко Борисов с искане да бъде преразгледано решението за приемане на оставката на социалния министър Бисер Петков. Това обявиха лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Mинистър-председателят
Бойко Борисов прие в понеделник оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера министър Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

На 1-ви юни
майки на деца с увреждания опънаха палатков лагер зад парламента. Миналата седмица те обявиха, че искат този закон за личната помощ, който да е отделен от подготвяния от социалното министерство нов закон за хората с увреждания. Когато работата по новия закон за хората с увреждания започна, министър Петков обяви, че има диалог с майките, както и с националните организации на хората с увреждания и поясни, че законът трябва да е готов до края на юли, за да може есента да мине през парламента, и от Нова година да влезе в сила.

След заявката на
майките от миналата седмица, че искат отделен закон за личната помощ, въпреки че плановете на социалното министерство бяха тя да залегне в новия закон за хората с увреждания, от министерството обявиха, че продължават работата по единствения законопроект.

Майки на деца с уверждания
смятат, че причината за оставката на министъра е нежеланието на управлението да приеме закон за личната помощ.

Палаткови лагери на майки на деца с увреждания вече има в Бургас и Варна. И те като тези в София настояват за закон за личната помощ.
 
Оставката на Бисер Петков е втората в третия кабинет на Бойко Борисов. През есента на миналата година проф. Николай Петров подаде оставка от поста здравен министър, посочвайки лични причини за това.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама